"Міс Україна Всесвіт" та фонд "100% Життя" разом боротимуться за життя

1

"Міс Україна Всесвіт" розпочинає співпрацю з благодійним фондом "100% Життя" (раніше Мережа ЛЖВ)

Сьогодні Україна посідає одне з перших місць серед країн Східної Європи за поширеністю ВІЛ-інфекції. Кожен другий хворий — не знає свого статусу. Поширення набуває також і гепатит С. Вчасне виявлення може змінити сумну статистику, адже саме від нього залежить ефективність лікування та покращення якості життя пацієнтів.

ВІЛ та гепатит С — хвороби, оповиті безліччю міфів. Аби розвіяти їх та підвищити обізнаність молоді щодо цих захворювань, “Міс Україна Всесвіт” розпочинає співпрацю з найбільшим благодійником країни — фондом “100% Життя” (раніше Мережа ЛЖВ), чия місія — забезпечити 100% українських пацієнтів 100% доступом до лікування. Щороку Мережа надає послуги більш ніж 190 тисячам пацієнтів, 90 тисяч з яких - люди, які живуть з ВІЛ.

“У сучасному світі ВІЛ — більше не є вироком. Немає негативного сценарію, якщо ти вчасно дізнаєшся про свій статус. Якщо тест виявився негативним — молодець, продовжуй далі вести здоровий образ життя і регулярно тестуйся. Якщо тест позитивний — не сумуй. Лікар та соціальний працівник тебе проконсультують та випишуть антиретровірусну терапію. Одна таблетка раз в день допоможе тобі жити повноцінним життям надалі. Єдиний негативний сценарій — байдуже ставлення до свого здоров’я.” — директор організації “100% Життя” Анастасія Дєєва.

"Ми дуже раді приєднатися до місії фонду "100% Життя"! Кожен день протягом 13 років у своїй роботі ми стикаємося з активними молодими жінками. Дуже важливо, щоб ці дівчата володіли не лише впевненістю у собі, талантами, красою та бажанням заявити про себе світові, а ще й мали доступ до достовірної інформації про те, як зберегти своє здоров'я. Ми сподіваємося, що ця колаборація допоможе побороти стереотипи про ВІЛ та гепатит серед молоді та упевнити їх в тому, що, навіть якщо це відбулося, завдяки правильній терапії у вас є можливість жити повноцінним життям." — Голова Національного комітету “Міс Україна Всесвіт” Анна Філімонова.

Пройти тест онлайн та знайти найближчий пункт тестування на ВІЛ можна за допомогою мобільного додатку HIV test:

https://is.gd/Da1tEZ - для Android
https://is.gd/Xpmq1g - для Apple