«Берегиня Мати» — національний костюм для "Міс Всесвіт"-2023

2023 National Costume 0

Організаційний комітет "Міс Всесвіт-Україна" представив національний костюм для «Міс Всесвіт» та відеороботу до нього

 «Діти не розпочинають війни, але саме вони не в змозі себе захистити. Національний костюм цього року – наша присвята великій, священній і безумовній материнській любові та беззахисності дітей перед очима війни. Матері всієї України благають і мріють про чисте й захищене небо без ракет. Моляться за життя своїх дітей, яких безжально забирає війна. Світ повинен запам’ятати жахливу статистику, щоб захистити українських дітей», – говорить про костюм президентка конкурсу «Міс Всесвіт Україна» Анна Філімонова.

Сумна статистика: З початку повномасштабного вторгнення в Україні: більше 500 дітей загинули, більше 1000 дітей отримали поранення, 379 дітей вважаються зниклими безвісти, 19546 дітей були депортовані росією, з яких були повернені лише 386. Загалом 7,5 мільйона українських дітей вважаються постраждалими від війни: ті діти, які пережили травми, поранення, фізичне, сексуальне або психологічне насильство, діти-переселенці та діти-біженці; діти, які були викрадені або незаконно вивезені за межі України.

Блакитна тканина костюма «Берегиня Мати» – символ мирного, тихого неба без ракет. Білий та молочний кольори – символи миру. Синій та жовтий – кольори прапора України. Золоті елементи костюма «Берегиня Мати» – це броня, що символізує силу кожної української матері, яка захищає своїх дітей. Фігурка маленького золотого янголятка – символ безцінного життя кожної дитини.

Костюм створювався в Україні протягом 1,5 місяців. Для його виробництва було використано 30-35 метрів шифонових та органзових тканин. Поверх тканини надрукований принт у вигляді хмаринок і блакитного неба. Деякі елементи костюма розроблялися і друкувалися на 3D принтері. Для оздоблення костюму використано приблизно 45 000 декоративних камінців. У розробці та створенні костюма брала участь велика команда з України МÜ production: конструктори, кравчині, майстри по роботі зі шкірою, декоратори, ілюстратор, 3D художник та ін.

Щоб привернути увагу міжнародної спільноти до подій в Україні та ідеї костюма, «Міс Всесвіт Україна»-2023, співачка та музикант Ангеліна Усанова написала пісню «Peace», на яку в Києві відзняли відеокліп. Щоб краще передати символізм костюма, у зйомках кліпу взяли участь діти. Зйомки зворушливого відео відбулися в Національному художньому музеї України. Режисером кліпу став відомий український кліпмейкер став Руслан Махов. Цим костюмом та відео ми вкотре хочемо нагадати міжнародній спільноті про необхідність для всіх держав поважати міжнародне право та принципи, закріплені в Статуті ООН, і просимо підтримати ідею мирного неба в Україні заради наших дітей.

Відеокліп з національним костюмом «Берегиня Мати» на пісню «Peace» знаходиться за посиланням: https://youtu.be/zQbiw5n5W3o

Фінал конкурсу «Міс Всесвіт»-2023 відбудеться 18 листопада 2023 року у м. Сан-Сальвадор, в Сальвадорі. 

Конкурс національних костюмів відбудеться 16 листопада о 20:00 (в ніч з 16 на 17 листопада о 04:00 ранку за київським часом)
Дивитися трансляцію: https://missuniverse.livebash.com/

Голосування за «Міс Всесвіт Україна»-2023 Ангеліну Усанову триває до 17 листопада https://missuniverse.choicely.com/
Інформація щодо голосування: https://www.instagram.com/p/CyGYJ6IrtVU
За попередніми підрахунками Україна зараз тримається в ТОП-3 серед Європи за кількістю голосів.